De Vlaamse Wijngilde, opgericht in 1971, bestaat uit 42 commanderijen en telt zo’n 2 200 leden. Haar doel is een wijnpraktijkforum aanbieden met een educatieve opdracht, een uniform en wervend imago naar buiten brengen en een ernstig maar tegelijk ontspannen kader creëren voor deze doelstellingen. Dit wordt samengevat in de slogan:  

Deskundig wijn proeven onder vrienden!

De commanderijen bestaan uit een voorzitter, een wijnmeester, een penningmeester, een secretaris en de leden wijnproevers en organiseren deskundige wijnproefavonden en andere activiteiten zoals een wijnreis, een quiz of een banket. Op dit jaarlijks kapittelbanket van de commanderij worden de leden die geslaagd zijn voor de Nationale Proeven van de Vlaamse Wijngilde ‘geïntroniseerd’.  Tijdens deze huldiging ontvangen de gezellen-wijnproever die geslaagd zijn op de theoretische vragen en de blindproeverij, het diploma van meester-wijnproever of grootmeester-wijnproever.

De Vlaamse Wijngilde organiseert ook de Ken Wijn-wedstrijd (een blindproef tussen de commanderijen), de Nationale Degustaties (een grote proeverij met een gastregio die met een grote delegatie naar België komt), kleinere degustaties rond een thema in aanwezigheid van een of meer wijnbouwers en het Feest van de Vlaamse Wijngilde (een diner met een gastregio). De gilde verzorgt mee De Wijnronde van Vlaanderen, een evenement met een autotocht door een Belgische wijnstreek.

Het Ken Wijn-magazine verschijnt tweemaal per jaar en verspreidt binnen de gilde de kennis over wijn met de verslagen van proeverijen en wedstrijden, proefcommentaren…

www.vlaamsewijngilde.org

Wij en de Vlaamse Wijngilde

Commanderij Hageland

BESTUUR

Voorzitter                       Anita Buvens

Ondervoorzitter             Hubert Briers

Secretaris                       Theo Herroelen

Adjunct-secretaris          Michel Vandermarliere

Wijnmeester                   Sofie Similon

Penningmeester            Jacques Loozen

Webmaster                     Severine Geeraert

 

Secretariaat Theo Herroelen

theo.herroelen@skynet.be   0496 46 08 52

Voorzitter Anita Buvens   

anita.buvens@skynet.be       0472 65 42 42

SCHRIJF ONS

  • Grey Flickr Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

@2016 by Commanderij Hageland. Proudly created with wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now